Slanking uten snakk om mat

 

Kurset er nettbasert, og passer best for personer med kraftig overvekt og spiseproblemer, og er ikke beregnet for den som bare ønsker «å ta av noen kilo». Kurset holdes for grupper på 4-6 personer, som alle kan se hverandre og snakke sammen under kurset.

Siden våre spisevaner styres av følelsene (underbevisstheten), hjelper det lite å snakke til fornuften (bevisstheten). Vi vet alle hva som er fornuftig og hva som ikke er fornuftig når det gjelder mat og hva vi spiser. Problemet er at selv om fornuften vår vet dette, så er det ikke fornuften (den bevisste hjerne) som bestemmer. Forskning har vist at kun 5% av livet vårt styres av bevisstheten, mens hele 95% styres av underbevisstheten. Blant annet så styres våre vaner hovedsakelig av underbevisstheten, og det er derfor vanskelig å endre vaner ved hjelp av motivasjon. Motivasjon styres nemlig av den bevisste delen av hjernen.

Hvorfor går de fleste opp igjen i vekt rett etter en slankekur? En slankekur henvender seg til vår fornuft (bevisste hjerne), mens våre spisevaner er programmert inn i vår underbevissthet helt fra barndommen. Mens kuren pågår klarer vi å overstyre underbevisstheten ved hjelp av motivasjon, som styres av vår bevissthet. Straks kuren er over slapper vi av, og kroppen vår styres igjen av underbevisstheten (vanene).

Energipsykologi er en metode som henvender seg til underbevisstheten, og det er først da man kan få til varig endring. Dette slankekurset handler derfor ikke om mat og hva vi spiser, men om vaner og følelser. Det er dette som ligger bak og styrer våre lyster og spisevaner. Dersom vi skal klare å endre våre spisevaner, må vi først bearbeide og regulere våre følelser og problemer. Det er nettopp dette TFT er egnet til. Måten vi går fram på er at vi bruker vår banketeknikk til å regulere bort årsakene til vår overspising. Jeg vil demonstrere dette på meg selv, mens deltakerne gjør akkurat det samme som jeg viser.

Kurset vil gå over 5 ganger (1 g. pr. uke), og fokus vil være rettet mot hvilke følelser og problemer som kan ligge bak spisevanene. Vi vil da i fellesskap (4-6 pers.) regulere både matlyst og søtsug, ved hjelp av energipsykologi og banking.

Kurset er planlagt gjennomført via nettoverføring. Det vil si at alle deltakere kan se hverandre og snakke sammen via nett. Alle som er med får en link tilsendt på mail, og kan enkelt klikke seg inn.

Kursavgift kr 1.500 betales via Vips.